Mar 15

ETS Automobile Parts

Share Button

Погледнете ја видео презентацијата за ETS премиум брендот, застапен од ЛПР-МАК 

Dec 27

Среќна Нова 2019 / Happy New Year

Share Button

Тимот на LprMak ви посакува Среќни Новогодишни и Божиќни празници , живи здрави,весели и побериќетна 2019-та

Feb 14

LPR производите со 1 година гаранција

Share Button
  • ЛПР како еден од поголемите производители на системи за кочници  преку својот претставник и овластен застапник и дистрибутер за Македонија Лпр-Мак, почнувајки од месец февруари 2018 год. на своите потрошувачи и клиенти им овозможи гаранција на сите производи од гамата на Лпр од 1 година
Dec 23

Празници се ближат… 2018🎄

Share Button

Dec 08

Италијанскиот магазин Quattroruote со високи оцени за Lpr

Share Button

Quattroruote, најпознатиот италијански магазин за автомобили, изврши некои компаративни тестови за да ги оцени OE сопирачките  со неколку афтермаркет брендови меѓу кои и LPR. Неверојатни резултати за нас! LPR кочниците во RAL опаковка (Ricambi Arici Luciano) добиле резултати при 130 km / h дури и подобари од OE сопирачките  и сето ова без проблеми со бучава, вибрации или оштетувања на дисковите на сопирачките.
По тестовите мерени се плочките за сопирачките. LPR сопирачките изгубиле помалку материјал за триење, речиси 50% помалку во споредба со сите останати, покажувајќи и подолг живот од нивните конкуренти.

Oct 24

НОВИ Дискови од ” LPR “

Share Button

NEW PRODUCT LPRBimetallic Brake Discs >They are made of two different materials; the braking belt being cast iron, while the body being aluminium alloy

НОВИ ПРОИЗВОДИ LPR 》 Биметални дискови за сопирање> Тие се направени од два различни материјали; делот  за сопирање е леано железо, додека телото е алуминиумска легура

Dec 16

10 години постоење Лпр-Мак

Share Button

10godini10 години постоење на македонскиот пазар,10 години доверба,10 години овековечени на заедничката прослава на овој јубилеј заедно со сопствениците: фамилија Стефановски и претставникот на Лпр од Италија г-дин Алберто Аричи,син на г-динот Лучиано Аричи,основачот на веке добро познатиот бренд ЛПР на нашиот пазар. Краток осврт за постоењето,работата и перспективите на Лпр-Мак даде нашиот добро познат автомобилист и двократен европски шампион Игор Иџе Стефановски кој нескромно ги потенцираше фактите за настанокот,постоењето и развивањето на Лпр Мак во Македонија во една од водечките компании кога станува збор за секторот на кочионите системи. Во присуство на голем број клиенти и деловни соработници во скај барот на хотелот Русија, следуваше коктел забава во која дополнително со добар ритам ги “размрда” присутните добро познатиот музичар Мето диФлеш.

May 31

#LPR – PSA Supplier Awards 2016

Share Button

Во 2014 Lpr доби награда од Renault за еден од топ 10 негови добавувачи.

Во мај 2016 Lpr е награден за 2015 година од страна на PSA Gruop (PEUGEOT and CITROEN Group) за најдобар афтермаркет добавувач. Со ова Lpr го задржува приматот на вистински лидер во производниот сектор.Screenshot_20160601-011059

Apr 09

LPR – Aftermarket / OEM & OES

Share Button

“Oem и Oes” се навистина гордост и пред се голема одговорност за секој производител во Авто секторот. “ Lpr “ со големо задоволство може да  каже дека продолжува со континуитет на производтсвото  на “ Aftermarket “ производите но веке полека и сигурно успешно се снаоѓа веке повеке од една година и во секторот “  Oem и Oes “ за што говори фактот што покрај долгогодишната соработка со францускиот гигант “ Renault “ за кого произведуваат и “Aftermarket и Oem” производи веке од оваа 2016 година започна  соработка и со PSA Peugeot Citroen за производство на Oem делови во делот на кочионата хидраулика и нивните компоненти за кочење како што се пумпите и цилиндрите  за кочење, кочионите диск плочки и дискови. Исто така од почетокот на оваа година својата доверба за квалитетот на “Lpr” производите ја доверува и реномираниот германски бренд ZF и тоа првенствено во секторот хидраулика ( кочиони пумпи, пумпи за кумплунг како и хидрауличните друк лагери ) за чиј квалитет како и во секторот Continue reading