Италијанскиот магазин Quattroruote со високи оцени за Lpr

Share Button

Quattroruote, најпознатиот италијански магазин за автомобили, изврши некои компаративни тестови за да ги оцени OE сопирачките  со неколку афтермаркет брендови меѓу кои и LPR. Неверојатни резултати за нас! LPR кочниците во RAL опаковка (Ricambi Arici Luciano) добиле резултати при 130 km / h дури и подобари од OE сопирачките  и сето ова без проблеми со бучава, вибрации или оштетувања на дисковите на сопирачките.
По тестовите мерени се плочките за сопирачките. LPR сопирачките изгубиле помалку материјал за триење, речиси 50% помалку во споредба со сите останати, покажувајќи и подолг живот од нивните конкуренти.